Home About

About

Hi!

Ik ben Kimberly de Bruïne, 26 jaar oud en eigenaresse van The Travel Diary. Mijn persoonlijke plekje op het internet (bijna) volledig gericht op mijn grootste liefde: reizen. Elke dinsdag en vrijdag komt er een nieuw artikel online!

Bloggen is mijn lievelingshobby en inmiddels is mijn blog ook mijn eigen bedrijf. Naast leuke samenwerkingen ben ik ook in te huren als copywriter. Een droom die uit is gekomen! Meer daarover vind je hier. Wellicht ken je me ook al van mijn vorige blog, Kimbahli.com. Een lifestyle blog waar ik over een gevarieerd aantal onderwerpen schreef. Maar daar gaat het nu niet over – het gaat nu over The Travel Diary.

Waarom reizen?
Tja, reizen zit in mijn bloed. Heerlijk cliché, maar het is echt zo! Ik heb reislustige (groot)ouders wat mij een geboren reiziger maakt. Ik ben opgegroeid op het tropische Curaçao, wat me gevormd heeft. De relaxte levensstijl pas ik nog steeds toe, al woon ik inmiddels al heel wat jaren in Nederland.

Curaçao was een ideale uitvalplek om het Caribisch gebied en Amerika te bezoeken, wat ik als kind ook veelvuldig heb gedaan. Van het Dominicaanse Republiek tot Jamaica en Barbados, ik vond het allemaal even geweldig. Echt fan was ik van Miami, Las Vegas en Orlando – I love the USA! Toen ik 17 jaar was vertrok ik naar Nederland, om daar International Media & Entertainment Management te studeren. Man, wat vond ik het spannend om voortaan ‘alleen’ op vakantie te gaan. Maar gelukkig sloeg die angst snel om in een gelukzalig gevoel. Wat was Europa mooi! En wat was het leuk om deze op alle mogelijke manieren te kunnen verkennen – per auto, bus, boot, trein of vliegtuig.

Ik vertrok naar Londen per bus, reed in een aantal uurtjes naar Parijs en nam het vliegtuig naar Praag. Ik was te vinden op het strand in Malagá, struinde rond in de smalle straten van Rome en bezocht de thermische baden in Boedapest. Eenmaal afgestudeerd vertrok ik met mijn toenmalige vriend naar Uganda en Nepal om daar vrijwilligerswerk in weeshuizen te doen. Na drie maanden in Uganda gezeten te hebben was ik dolverliefd op het land geworden. Ik vond het haast jammer om naar Nepal te vertrekken… Maar natuurlijk, na drie maanden Nepal wilde ik er echt nog niet weg. Na een klein weekje India waren we eindelijk weer terug in Nederland, na maar liefst 6.5 maanden weg te zijn geweest.

En toch werd ik weer rusteloos… In 2016 kreeg ik een kans die ik niet kon laten lopen. Ik mocht opeens véél meer van de wereld zien in de vorm van reisleiding. Momenteel ben ik reisleidster tijdens single-reizen en bevind ik me veel in het buitenland. Van Turkije tot Gambia, ik zie het allemaal voorbij komen tijdens mijn werk. Ik ben werkelijk waar dolgelukkig en kan eerlijk zeggen dat deze baan me op het lijf is geschreven.


En nu?

En dat is waar ik me nu bevind in het leven. Bijna 400 woorden verder, maar dan heb je ook wat. Het reizen zit in mijn bloed en gaat er voorlopig niet meer uit. Op mijn blog schrijf ik over álles wat me bezig houdt, en dat is voornamelijk reizen. Ik geef tips, deel fotoverslagen, maak af en toe een vlog en schrijf persoonlijke (reis)verhalen. Vandaar ook de naam: The Travel Diary. Duidelijk een blog gericht op reizen, maar met een persoonlijk tintje.

Ik hoop dat je mijn artikelen met veel plezier leest en er wellicht inspiratie uithaalt! Reizen is mijn grote passie en ik hoop dat dat van je beeldscherm afspat. Mocht je het leuk vinden om me ook op andere kanalen te volgen dan kan dat via Instagram (@kimberlydebruine) waar ik behoorlijk actief ben.

Translate to English »